Holmestrand med kurdiske øyne

Holmestrand med kurdiske øyne

«Holmestrand var den første byen jeg bodde i når jeg kom til Norge for fire år side. Jeg husker veldig godt den første morgenen jeg våknet opp her, det var vinter, frost på havet, noe jeg kun hadde set på film tidligere. Jeg tenkte at her vil jeg bo!»

Nasiba Hasan Hedow har bodd i Norge i 4 fire år, de tre siste av dem i Holmestrand. Nasiba drømmer om å bli blomsterdekoratør. Den drømmen startet etter at hun spurte om hun kunne få lov til å jobbe i praksis på Keativ Fryd i Holmestrand i fjor høst. Hun hadde aldri jobbet med blomster før, men talent var det tydelig at hun hadde, så hun fikk raskt jobbe flere kvelder i uken. Etter tiden på Kreativ Fryd undersøkte Nasiba muligheten for å utdanne seg til blomsterdekoratør, og nå drømmer hun om å ta utdanning i Tønsberg, hvor hun skal gå to år på skole og ha et år i praksis før hun er ferdig utdannet.

Mye av fritiden brukes på tur i Holmestrand med mobilkamera i hånden. «Jeg elsker å ta bilder, noen ganger forterker jeg fargene i photoshop..». Når hun bodde i Kurdistan var hun med i en fotogruppe, og vant flere ganger fotokonkurranser som ble arrangert i gruppen.  Fotointeressen har hun tatt med seg til Norge, og hun har en egen bildeside på facebook som heter «Norge med kurdiske øyne». Alle bildene har hun hittil tatt med mobilkamera, men nå har hun også kjøpt seg et profesjonelt kamera som hun gleder seg til å lære å bruke.

Bildene på forsiden til FrivilligAktiv har Nasiba fotografert, vil du se enda mer av hennes fantastiske bilder anbefales det å ta en titt innom facebooksiden hennes her.

Del:

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin