Sommergøy med Nord-Jarlsbergmuseene

Sommergøy med Nord-Jarlsbergmuseene

Nord-Jarlsbergmuseene inviterer for andre år på rad barn i Holmestrand kommune til tre dager med gratis sommerskole. Vi har kalt opplegget for «Sommergøy», for dette skal være tre morsomme og annerledes dager for barn i lokalsamfunnet.

Nord-Jarlsbergmuseene består av tre ulike museer: Jernverket på Eidsfoss, Berger museum og Aluminiummuseet i Holmestrand. På museene formidler vi til sammen 300 år med industrihistorie. «Sommergøy» blir i år holdt på to av våre museer.

To av dagene tilbringes på Eidsfoss, et av Norges best bevarte jernverkssamfunn. Her finnes arbeiderboliger, skolestue, kirke, industribygg, og Eidsfos hovedgård med hageanlegg. På sommerskolen skal barna skal få være med på kulturløype ute, museumsbesøk, og ulike praktiske verksteder.

Den ene dagen skal vi lære å bruke en av våre tradisjonelle nyttevekster: rabarbraen. Barna skal få være med å lage sitt eget syltetøy, som de kan ha med hjem. På det andre verkstedet skal vi lage hotell til biene. Disse kan barna ta med hjem og henge opp i sitt nærmiljø. 

Den tredje dagen holes på Berger museum og Fossekleiva kultursenter. Den gamle tekstilfabrikken er i dag gjort om til et spennende senter for kunst, kultur og historie. I sommer har kunstneren Inger Garborg Amundsen og Solfrid Tormodsgaard et stort utendørs kunstprosjekt for barn, som vi skal være med på. På kunstverkstedet lager vi “land art” rundt dammen. Vi bruker materialer fra naturen og lager skulpturer.

Hver dag har vi felles lunsj, men mat fra lokale leverandører: Gamle Eidsfoss kro og Café Jebsen på Berger.

De ansatte ved Nord-Jarlsbergmuseene ser frem til tre morsomme dager!

Påmelding må gjøres innen 14. juni

Del:

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin