Til ungdommen fra ungdomsrådet

Til ungdommen fra ungdomsrådet

Det er ikke lett å være ung nå

Det er ikke lett å være ung nå, det er ikke lett å være noen akkurat nå. Vi lever for tiden i en verden som lukker seg mer og mer, på grunn av koronaviruset Covid-19. Verden – og Norge, er i en ganske alvorlig situasjon med allerede mange syke mennesker, og antall syke vil antakelig stige i tiden fremover. Det er derfor viktigere nå enn noen gang at vi ungdommer tar vår del av ansvaret. Mange voksne står på for å beskytte samfunnet vårt. Jeg vil rette en applaus til alle som står på, fra lærere til helsepersonell, renholdspersonell og mange, mange fler. Takk for at dere står på for at samfunnet ikke stopper opp.

Det er viktig at vi ungdommer prøver å gjøre jobben deres så enkel som mulig. Ved å:

·         Vaske henda, ofte og grundig

·         Unngår å ta oss selv i ansiktet

·         Unngår nærkontakt (håndhilsning, klemming, kyssing o.l.)

·         Hoster i albuen, i lommetørkle eller liknende

·         Holder avstand til hverandre

·         Begrenser antallet personer vi er i kontakt med

 

·         Utsetter større arrangementer

Det vil si, at denne helgen, og de neste helgene fremover, har du og jeg et ansvar for oss. For samfunnet. For bestemor, for de svakere i samfunnet, og de som kan dø av å bli smittet. Vi har et ansvar for å ikke bidra til å spre smitte.

Så vær så snill, ikke dra på fest. Ikke møt masse mennesker, hold deg til en eller kanskje to venner. Hør på myndighetene, og vask henda.

La oss heller snakke med vennene våre over FaceTime, Snapchat eller Messenger. Det går faktisk an å ha en fest på en videosamtale også, selv om det ikke blir helt det samme.

Til sist vil jeg bare avslutte med å si at nei, det er ikke lett. Det hele er egentlig sykt kjipt. For oss alle. Ting blir avlyst, planer går i vasken, og livet som ungdom blir kjedelig og langt ifra lett.

Men dette klarer vi. Sammen.

 

Hilsen,

Alexander Johnsen

 

Leder av Holmestrand Ungdomsråd

Del:

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin